Az appweigh mérleg telepítése

Az AppWeigh App telepítése és konfigurálása

1. Töltse le és telepítse az AppWeigh alkalmazást a Google Play Áruházból Android-eszközökhöz és az Apple App Store-ból Apple eszközökhöz ( YouTube utasítások itt )

2. Nyissa meg az alkalmazást az alkalmazás AppWeigh App ikonjának kiválasztásával.

 • Engedélyezze az AppWeigh alkalmazás hozzáférését az eszköz helyéhez, ha a program kéri ( csak az alkalmazás első megnyitásakor kéri ezt ).
 • Hagyja, hogy az AppWeigh alkalmazás bekapcsolja a Bluetooth-t a készüléken ( ha a Bluetooth ki van kapcsolva, akkor minden alkalommal kéri ezt az alkalmazás).

3. Jelentkezzen be vagy regisztráljon új felhasználóként – Kezdje az AppWeigh alkalmazás megnyitásával (kattintson az eszközön található AppWeigh ikonra) (  YouTube utasítások itt )

 • Jelentkezzen be a Facebook-fiók használatával: Ha van már meglévő Facebook-fiókja, bejelentkezhet a Facebook hitelesítő adataival a „Bejelentkezés Facebook-on” gombra kattintva.
 • Új felhasználói fiók regisztrálása: Válassza ezt az opciót, ha az alkalmazást először telepíti, és nem kívánja használni a Facebook hitelesítő adatait. Új felhasználói fiókot regisztrálhat a „Regisztráljon most” gombra kattintva; ezután további információkat kér az alkalmazás. Ha elkészült, kattintson a zöld pipára.
 • Jelentkezzen be meglévő felhasználónévvel és jelszóval: Ha már rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, írja be az adatokat, és kattintson a zöld pipára.
 • A sikeres bejelentkezés után megjelenik a kezdőképernyő.

4. Új teherautó vagy pótkocsi létrehozása (a YouTube utasítások itt )

A teherautó vagy pótkocsi profil létrehozása lehetővé teszi, hogy részleteket adjon meg szerelvényeiről, ez az AppWeigh érzékelők párosítása és telepítése előtt szükséges. Miután létrehozta a teherautót  és a pótkocsit, a kezdőképernyőn könnyen hozzáadhatóak további szállító eszközök vagy akár el is távolíthatóak, így könnyedén cserélhetik a teherautókat vagy a pótkocsi-kombinációkat.

Új teherautó létrehozása

 • A főmenüből (3 ikon a képernyő bal felső sarkában) válassza a „Teherautóim” lehetőséget.
 • A „Teherautóim” képernyőn válassza ki a jobb felső sarokban lévő “+” jelet.
 • Az „Teherautó hozzáadása” képernyőn töltse ki az űrlapot egy teherautó létrehozásához.
 • Ha végzett, kattintson a „Kész” gombra (bármikor szerkesztheti a profilt).

Új pótkocsi létrehozása

 • A főmenüből (3 ikon a bal felső sarokban) válassza a „Pótkocsijaim” lehetőséget.
 • A „Pótkocsijaim” képernyőn válassza ki a jobb felső sarokban lévő “+” jelet.
 • A „Pótkocsi hozzáadása” képernyőn töltse ki az űrlapot egy pótkocsi létrehozásához.
 • Ha végzett, kattintson a „Kész” gombra (bármikor szerkesztheti a profilt).

AppWeigh érzékelő párosítása

Ez a rész leírja, hogyan lehet csatlakoztatni (vagy párosítani) az AppWeigh érzékelőt (hardver) az AppWeigh App programmal (szoftver). Nagyon fontos, hogy nyomon kövesse, hogy melyik érzékelőt párosította melyik  tengelycsoportjához. Azon tengelycsoportokon, ahol két magasságérzékelő szelep van két érzékelőt kell párosítania. ( YouTube utasítások itt )

Nyissa meg a „Szenzor beállítás” képernyőjét a Teherautóim vagy Pótkocsijaim menüpontban

 • A főmenüből válassza a „Teherautóim” vagy a „Pótkocsijaim” lehetőséget.
 • A listából válassza ki a szerkeszteni kívánt teherautót vagy pótkocsit a név melletti ceruza ikonra kattintva.
 • A Szerkesztés képernyőn görgessen lefelé, és kattintson a „Szenzor beállítás” gombra.

Párosítás: A pontos eredmények érdekében minden független légrugózási rendszer tengelycsoporthoz egy AppWeigh-érzékelőt kell telepíteni. A két magasság-szabályozó szeleppel ellátott rendszereknél két érzékelőre van szükség – az egyik az egyes magasságszabályozó szelepekhez. Az érzékelő az akkumulátor behelyezése nélkül van csomagolva. Az akkumulátor behelyezése után az érzékelő 2 percre „párosítás” üzemmódba kerül. Az érzékelő párosításának lépései közé tartozik az akkumulátor behelyezése, a telefon vagy a tablet elhelyezése az érzékelő mellé, majd a megfelelő tengelycsoporthoz tartozó „Érzékelő párosítása” gombra kattintva (

 • Nyissa ki a dobozt az AppWeigh szenzorkészlettel, és keresse meg az érzékelőt és a mellékelt akkumulátort.
 • Távolítsa el az érzékelő sapkáját (az érzékelő aljának megtartásával és a felső kupak csavarásával), keresse meg, hogy hová helyezi az akkumulátort, és készen áll az akkumulátor behelyezésére.
 • A „Beállítás érzékelők” képernyőn keresse meg a párosítani kívánt tengelycsoportot.
 • Helyezze az akkumulátort az érzékelőbe pozitív (+ jel) felfelé, majd érintse az érzékelőt a telefonhoz vagy a tablethez, és azonnal kattintson a „Párosítás” gombra.
 • Ha az érzékelő sikeresen párosodik, akkor egy üzenetet kap, amely azt jelenti, hogy sikeres volt, és most az érzékelő azonosító számát látja a „Párérzékelő” gomb melletti mezőben. Az érzékelő telepítésekor vegye figyelembe az alábbi érzékelőkövető szakaszban található információkat. (Ha a párosítás sikertelen, próbálkozzon újra az akkumulátor eltávolításával, várjon 30 másodpercet, majd ismételje meg a párérzékelő lépéseit az elejétől.
 • Érzékelő követés: vegye figyelembe, hogy a tengelycsoport és a szintezőszelep (csak kettős szelep esetén) párosítva van ezzel az érzékelővel.
 • Ismételje meg a párérzékelő szekciót minden egyes AppWeigh érzékelőnél, ügyelve arra, hogy az érzékelők szétváljanak, és az érzékelők nyomkövető részével minden érzékelő esetében nyomon követhesse, hogy melyik tengelycsoportot csatlakoztatta melyik érzékelővel.

5. Eszközök hozzáadása a kezdőképernyőhöz ( YouTube utasítások itt )

Ez a rész leírja, hogyan lehet hozzáadni a Teherautó és / vagy Pótkocsi profilját az AppWeigh alkalmazás kezdőképernyőjéhez. MEGJEGYZÉS: Mielőtt elkezdené ezt a részt, a teherautó vagy a pótkocsi profilját ki kell tölteni, és az érzékelőt (/ket) párosítani kell az AppWeigh alkalmazás segítségével.

Adjon hozzá teherautót a kezdőképernyőhöz

 • A kezdőképernyőn kattintson a „Teherautó hozzáadása” gombra.
 • A „Válasszon teherautót” képernyőn válassza ki a Teherautót, majd kattintson a „Jóváhagy” gombra.
 • A kezdőképernyőn megjelenik a kiválasztott teherautó.

Adjon hozzá pótkocsit a kezdőképernyőhöz

 • A kezdőképernyőn kattintson a „Pótkocsi hozzáadása” gombra.
 • A „Válasszon pótkocsit” képernyőn válassza ki a pótkocsit, majd kattintson a „Jóváhagy” gombra
 • A kezdőképernyőn megjelenik a kiválasztott pótkocsi.
 • Ismételje meg a fenti lépéseket több pótkocsi-kombináció esetén.

6. Az AppWeigh App telepítése és beállítása most befejeződött – készen áll az érzékelők telepítésére.

Az AppWeigh érzékelő (k) telepítése

Ez a rész leírja az érzékelő a szerelvény légrugózási rendszerével történő felszerelésének lépéseit. Mielőtt elkezdené ezt a részt, a teherautó vagy a pótkocsi profilját ki kell tölteni, és az érzékelőt (ket) párosítani kell az AppWeigh alkalmazással. Az AppWeigh termék T szerelékkel rendelkezik (a légvezeték méretétől függően csak egy szerelvényre lesz szükség). ( YouTube-utasítások itt )

1. Győződjön meg róla, hogy a szerelékek szorosan össze vannak illesztve, és az érzékelőt a szerelvények végére csavarva rögzítse.

2. Fékezze álló helyzetbe a szerelvényt és húzza be a rögzítőféket.

3. Távolítsa el a levegőnyomást a légrugó rendszerből, ahol az érzékelő beszerelésre kerül.

4. Azonosítsa azt a tengelycsoportot, ahol az érzékelőt telepíti, és ellenőrizze, hogy a megfelelő „érzékelő” párosítva van-e az előző „Érzékelők párosítása” szakaszban.

5. Keresse meg a légvezetékben lévő helyet a T csatlakozó beszereléséhez. Válasszon egy helyet a légvezetéken, amely a légrugót táplálja, a lehető legközelebb a rugóhoz(„messzebb” a szintező szeleptől).

6. Vágja ki a légvezetéket, ahol be kívánja helyezni a T-csatlakozót. Fontos, hogy a vágás 90 fokos legyen, és a szélei szögletesek, hogy biztosítsák a szoros kapcsolatot.

7. Tisztítsa meg a vágott légvezeték végeit a szennyeződések és zsírok eltávolításához.

8. Szerelje be a T-csatlakozót úgy, hogy a légvezeték vágott végeit a T-csatlakozó végeibe tolja be erősen, hogy a légvezeték végei a lehető legjobban bejussanak.

9. Indítsa el a járművet, és hagyja, hogy a magasságszabályozó szelep (ek) feltöltsék a levegő rendszert üzemi nyomásra / magasságra.

10. Ellenőrizze,  szappanos vízzel vagy spray-palackkal, hogy levegő szivárog-e! Fontos, hogy ne legyenek levegő szivárgások a légrugó rendszerben, hogy az AppWeigh rendszer megfelelően működjön.

11. Végezze el az alábbi lépéseket minden AppWeigh érzékelő esetében.

12. Az összes AppWeigh telepítése után a szenzorok kalibrálási lépéssel folytatódnak.

MEGJEGYZÉS: A vételi tartomány növeléséhez szerelje be az érzékelőt a berendezés oldalára vagy elejére, cserélje ki a mellékelt 2 ”légvezetéket annyi sorral, amennyire szükséges a kívánt hely eléréséhez.